5 grunde til at tage på studietur i Danmark

Der er mange gode grunde til at tage folkeskoleklassen, efterskolen, højskolen eller gymnasieklassen med på studietur. Det er nemlig en god måde at lære om noget ved at se det i virkeligheden. Det kan være historie, natur, sprog eller kultur. Der er mange muligheder. Hvis du har brug for inspiration, kan du læs mere her. Ellers har vi fundet fem gode grunde til, at du skal tage på studietur.

1. Man lærer mere ved at se tingene

De fleste af os er visuelt orienterede. Vi har meget nemmere ved at forstå noget, når vi har set det. Det kan være med til at få historiske fakta eller naturvidenskabelige processer til at sidde bedre fast. Når I står foran Colosseum, Anne Franks hus eller Dybbøl Mølle, vil historierne om stedet naturligt sidde bedre fast. Det er simpelthen nemmere at forestille sig.

2. Skaber fællesskab

En anden vigtig grund til at tage på studietur er, at det skaber fællesskab. Det kan være med til at få folk til at tale sammen, som ellers ikke har talt sammen. Det kan dermed få nye venskaber til at opstå. Det er også en god måde for dig som lærer at komme til at lære dine elever bedre at kende.

3. Man bliver en del af kulturen

Når I tager på studietur til et andet sted i fem dage eller en uge, bliver I en del af kulturen. I kommer til at bo og spise de samme steder, som de lokale gør. Derudover kommer I til at opleve lidt af dagligdagen, når I er der. Det kan være med til at give eleverne et indblik i, at livet leves meget anderledes andre steder i verden.

4. Man lærer mere om den lokale mad

En del af det at være en del af en anden kultur er også at spise den lokale mad. Selvom eleverne måske har mest lyst til at spise pizza og burger hele tiden, kan det være en god ide at prøve at udfordre dem, så de får prøvet noget af den lokale mad også.

5. Man kan øve sig på sproget

Lige meget om I tager til Rom, Berlin eller Sønderjylland, er en studietur en god lejlighed for at blive bedre til sproget det pågældende sted. Når dine elever bliver mødt af sproget hver dag på skilte, i butikker og i restauranter, vil de samle noget mere sprog op, end de gør derhjemme i et klasseværelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *