Det kan du lave med dit barn henover sommeren

Sommeren er en dejlig ting. Bøgen er sprunget ud, solen skinner og du har netop fået ferie. Det samme har dine børn. Du får således masser af tid sammen med dine børn, som du måske ikke har så forfærdeligt meget af i hverdagen.

Der er mange ting du kan foretage dig med dit barn herhjemme i Danmark og give dem nogle rigtige gode stunder for sommeren. Læs videre og du kan få inspiration til hvad du skal planlægge sammen med dine børn.

Tag dem med ud i naturen

Det første du skal gøre er at tage dem med ud i naturen. Du kan få utrolig mange oplevelser ved at tage børnene med ud i naturen – og der er rigeligt at tage fat på. Du kan tage ud i de danske skove – nyde de grønne træer og de mange dyr som er kommet ud af deres vinterhi. Det er ikke alene en flot oplevelse – men også en lærerig en af slagsen. Du kan vise dine børn de mange fede ting, som er at finde i de danske skove. Og hvis du mangler information kan du altid undersøge tingene inden du tager afsted, så lærer du måske også noget.

Hjemlige ting

Det andet du skal gøre er at have ting der kan laves derhjemme. Selvom det danske sommervejr er dejligt, så er det også meget omskifteligt. Der kan være masser af dage hvor regnen pisker ned og det ikke er til at være udenfor. Derfor er det vigtig du har aktiviteter derhjemme som både du og dine børn kan deltage i. Sørg for at der er masser af brætspil eller et sæt kort i huset – der ligger mange timers underholdning ved at spille spil. Det er underholdning for hele familien. Det er også vigtigt at have noget derhjemme som børnene selv kan lave og have det sjovt med. Et boldbassin er altid god underholdning. Det er sjovt og ligetil for børn at lege i boldbassin fra for eksempel Misioo. Hvis du er interesseret i at få mere at vide om boldbassiner kan du læse mere her.

Lav mad med dem

Det tredje du skal gøre er tage dine børn med ud i køkkenet. Sommeren byder på masser af lækre råvarer og det er en kærkommen mulighed at lære dine børn hvordan man begærer sig i et køkken. Du kan lære dem de basale kundskaber i et køkken; hvilke råvarer der er hvad og hvordan man tilbereder dem. Det er ikke kun en god aktivitet, det er også en god investering i fremtiden at lære dine børn at være nysgerrige i et køkken.

 

Det er bare et lille udsnit af de ting du kan lave sammen med dine børn henover sommeren – det eneste der kan sætte stopper for aktiviteterne er dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *