Danskernes kærlighed til forstæderne sætter skub i dansk turisme

Danskernes lyst til at komme ud og opleve uudforskede afkroge af det danske land, vokser stadig stødt. Dette viser tal fra blandt andet Dansk Turisme, hvor der opleves utrolige stigninger på antallet af besøgende udefra.

Dansk Turisme vurderer, at det blandt andet er resultatet af, at danskerne fraflytter de større byer, hvilket gør, at de voksende mindre byer er mere attraktive rundt omkring i Danmark.

Utrolig vækst i de mindre byer

Det er en myte, at danskerne flokkes om de største byer. Tallene viser, at de større byer i 2015 var tæt på at frastøde lige så mange borgere, som de modtog. Det er blandt andet Nordjylland, og de mindre kommuner på Vestsjælland, der oplevet en stigning i køb af boliger.

Købsmæglerne.dk arbejder på markedet i Nordjylland, og kan ligeledes berette om, at nærområdet er blevet mere attraktivt for køberne. Købsmæglerne er en virksomhed med 27 års erfaring inden for købsmægling og har i alle årene været med til at sikre processen for boligkøbet i Nordjylland.

Spredningen i befolkningen i hele Jylland har været massiv, og nogle kommuner kan berette om befolkningstilvækst på over 30 procent. Det er blandt andet Gedved, Egebjerg, Hovedgaard i Horsens kommune, der alle har oplevet en tilvækst på over 30 procent i 2015.

Det samme gør sig gældende i de mindre Sjællandske byer, hvor Korsør, Fuglebjerg Fensmark og Forlev, ligeledes har oplevet en utrolig vækst i løbet af året der gik.

Denne øgede spredning af befolkningstilvækst i de mindre byer, har bevirket, at danskerne har lettere ved og større lyst til komme rundt og opleve de danske afkroge, der er fyldt med seværdigheder og liv, uden at det er for meget, som det for manges vedkommende er tilfældet med de danske storbyer.

Det er blandt andet Fyn, der med sin centrale beliggenhed mellem Sjælland og Jylland, som er blevet et populært turistmål med stor vækst i besøgende.

Bilferie er blevet en favorit

Danskerne elsker at tage på bilferie, hvilket har medført at den interne turisme i Danmark har været stigende i de sidste år.

Applus Bilsyn foretog en undersøgelse, der viser at hele 63 procent af de danske bilejere tog på bilferie i løbet af sommeren 2015. Undersøgelsen viser, at det kun var 38 procent af danskerne, der året før tog på, hvilket vidner om, at tendensen er stødt stigende.

De mange danskere, der pakker bilen og tager på opdagelse med hele familien, har fået øjnene op for Syddanmark, der med sine mange seværdigheder, har et bredt udvalg at byde på for en hver smag.

Der er blandt andet Legoland for de mindste, Egeskov slot, Odense Zoo og mange flere seværdigheder, der begynder at blive besøgt i langt højere grad end tidligere set.

Sommerhusudlejning vokser i Sydannmark

Mange af de danske bilferieentusiaster, kombinerer bilferien med et par dage i sommerhus. Den danske sommerhusudlejning oplever, at danskerne efter mange års dvale, igen er blevet glade for at leje sommerhuse. Dette har medført en utrolig vækst på lige netop dette marked, som forventes at stige henover de kommende år

I stedet for at tage den lange tur hjem i bilen, er det både praktisk, og et hyggeligt alternativ, at overnatte i sommerhus, typisk i dejlige naturomgivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *