En ”lille” storby – Amsterdam

Normalt skriver vi om Syddanmark her på siden. Men i dag vil vi gøre en undtagelse for at gøre plads til Amsterdam. Er du klar til at lære mere om den hollandske hovedstad?

I Hollands hovedstad Amsterdam, bor der knap 800.000 mennesker, alligevel er det en overskuelig storby at gæste. Amsterdam har en anden ro og stemning end de fleste andre storbyer og er afgjort et besøg værd, både for en weekend eller som en lidt længere ferie.

Amsterdam kan især anbefales til en romantisk rejse for to, men også familier og singler vil føle sig godt tilpas i den smukke historiske by. Her er noget for enhver smag.

Amsterdam – Kultur, kunst og kanaler

Amsterdams bykerne består primært af gamle bygninger og kanaler, der tilsammen udgør den smukkeste kulisse til en storbyferie, man kan drømme om.  En kanalrundfart er et must, for arkitekturen ses meget bedre fra vandet end fra de små brostensbelagte gader.

Amsterdam er lidt af et mekka for kunstkenderen og selvom man måske ikke har så stor interesse for malerier, bør man ikke gå glip af de imponerende museer, hvor de store hollandske og franske mestre præsenteres i rigt mål.

Frisindet hersker i Amsterdam og det mærker man tydeligt på byens tilbud og atmosfære. Nattelivet er berømt i hele verden og der er et leben på de mange caféer langs kanalerne døgnet rundt. Byen er dog tryg for turister at opholde sig i, – hollænderne er særdeles venlige og gæstfrie.

Kom let til Amsterdam

En tur til Amsterdam kan enten gøres i bil, med toget eller fly. Flybilletterne er lige nu ganske billige og fra København er det langt den nemmeste måde at komme til byen. Vælg et hotel med en god og central beliggenhed, så kan byen nemlig gøres let til fods og med sporvogn.

Hollænderne er mindst lige så glade for at cykle som danskerne, Amsterdam vrimler med cyklister og der er gode muligheder for at leje cykler til at komme rundt i byen med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *