Kampen om danske sommerhuse fortsætter for femte år i træk

Sommeren står lige for døren, og igen i år ser kampen om de danske sommerhuse ud til at blive rekordhård. For selvom vejret endnu er ukendt så vælger både danskere og udenlandske turister at tilbringe deres ferie i de mange danske sommerhuse, og her er region Syddanmark blevet ekstra populær.

Stadig flere danskere foretrækker at tage i sommerhus

I løbet af de sidste år har de danske sommerhuse tiltrukket sig stadig større opmærksomhed fra både danske og udenlandske turister. For selvom vejret i Danmark kan være uforudsigeligt, så er der stadig flere og flere der foretrækker at tilbringe deres sommerhuse i danske sommerhuse.

I løbet af de sidste 5 år har antallet af overnatninger i danske sommer- og feriehuse steget år for år, hvilket har skabt rekordstor efterspørgsel og resulterede i at mange sommerhusudbydere har måttet melde om udsolgt!

Den øgede efterspørgsel er både kommet fra tyske og svenske turister, men det er særligt danskerne selv, der har været drivkraften bag denne udvikling. I de sidste år har mange danskere nemlig fortrækker at holde ferie under hjemlige himmelstrøg. Flere eksperter har tidligere peget på terror i Europa og Tyrkiet som forklaringer på, hvorfor flere danskere er blevet hjemme, men dette er ikke tilfældet i dag, hvorfor mange i branche begynder at tale om en ny feriekultur blandt mange danske familier.

Region Syddanmark er blevet mere og mere populær

Når man kigger på, hvor mange danskere vælger at leje et sommerhus, så skiller region Syddanmark sig særligt ud, da man her finder 5 af de 10 mest populære destinationer. Her er det særligt sommerhuse beliggende på Fanø, Rømø og ikke mindst i Blåvand som har kunnet trække mange ekstra turister til.

Tidligere var det særligt Nordjylland og Nordsjælland der havde fleste overnatninger, når man sammenlignede på tværs af landet. Det er også særligt tyske turister, der er glade for Syd- og Sønderjylland. Tyske turister foretrækker nemlig særligt de danske øer i vadehavet som Mandø, Rømø og som sagt ikke mindst Fanø der har været blandt de mest populære destinationer for tyske turister.

Man forventer endnu højere vækst næste år

Både hos brancheforeningen Feriepartner og hos Visit Denmark, forventer man, at væksten inden for det danske sommerhus marked vil fortsætte i de kommende år. Her er man overbevist om, at der er tale om et mindre kulturskifte, der betyder at stadigt prioriterer at tage i sommerhus, også selvom at det kan være lidt dyrere end at tage på charterferie til Grækenland.

”Der er ingen tvivl om, at det at holde ferie i Danmark er lidt dyrere både for danskere og tyskere end mange andre ferieformer, men i og med, at vi oplever gode økonomiske tider, så vil folk også gerne bruge lidt ekstra penge på sin ferie, og det smitter også af på de danske sommerhuse.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *