Køb et billigt sommerhus i Syddanmark

Er du blevet forelsket i Syddanmarks skønne naturområder, og overvejer du nu at investere i et sommerhus eller måske ligefrem et helårshus? Så er det en særdeles god ide, for mens boligpriserne er skudt i vejret i de større byer især i hovedstadsområdet, så lader husprisstigningerne vente på sig i Sydjylland. Men det er blot et spørgsmål om tid. De høje boligpriser i storbyerne presser førstegangskøbere og familier, med en indkomst på et middel niveau, ud af byerne. Således har vi indenfor de sidste par år set, at boligpriserne i  provinsbyerne omkring de større byer også stiger markant. Denne tendens vil brede sig og på et tidspunkt ramme resten af Danmark.

Derudover er der løbende forslag om en lovændring, der vil give udlændinge mulighed for at købe fast ejendom i Danmark, til høring i folketinget. Bliver denne lov vedtaget, vil det betyde en endnu større efterspørgsel efter sommerhuse, især i region Syddanmark, som, med dets placering tæt på grænsen, er et populært valg for tyskere.

Hvis du mangler en ide til, hvor du bør rette dit fokus hen for at finde ejendom til overskuelige priser, kan du på boligsiden lade dig inspirere af lister over de billigste byer og områder i Danmark, man kan købe bolig. Listerne er selvfølgelig øjebliksbilleder, men du får en indikation af, hvilke områder af Sydjylland, der er mest prisvenlige. Søg på nettet efter gode råd til, hvad du bør være opmærksom på, når du er på jagt efter det helt rigtige sommerhus – du kan ligeså godt lære af andres fejl. Her finder du eksempelvis en fin guide til, hvad du skal kigger efter.

Billig sommerhusområder i Syddanmark

Eksempelvis har de lavet en oversigt over de 10 byer, hvor en solskinstime er billigst forstået på den måde, at sommerhuspriserne har en lav gennemsnitlig kvadratmeterpris, hvorved en solskinstime er betydelig billigere her end andre steder. På listen finder man blandt andet Marstal på Ærø og Maribo og Fejø på Lolland, hvor du nemt finder en bolig til under 500.000 kr. Derudover er der også mange billige boliger omkring Sønderborg.

I alle byerne er bopælspligten ophæves, og derfor kan almindelige helårsboliger nu købes som fritidsbolig. Dette er en fordel for dig, da du, hvis du ønsker at leje huset ud som sommerhus, har mulighed for at udleje huset hele året, i modsætnings til sommerhuse, der kun må lejes ud et begrænset antal uger om året. Derudover er det ikke noget problem at gøre boligen til jeres primære bolig, hvis I får lyst til dette på et tidspunkt.

Påtænker du at gå i gang at kigge efter et sommerhus eller hus, er der en række gængse råd til, hvad du bør skrive dig bag øret:

Hold øje med prisudviklingen – den kan ændre sig fra måned til måned. På boligsiden er de gode til dagligt at publicere artikler omkring det sidste nye indenfor branchen, der kan påvirke priserne også i dit foretrukne områder.

Hav føling med, hvordan boligmarkedet ser ud netop det sted, du er på udkig efter et sommerhus. Nogle steder når sommerhusene ikke at ligge længe, før de igen er solgt, mens du i andre områder har mulighed for at tænke lidt over, om det er det rette. Ejere af sommerhuse, der har været til salg længe, er desuden mere tilbøjelige til at give en prisreduktion. Opret en boligagent på sommerhuse i dine foretrukne områder, så du får tidligt besked, om nye huse på markedet.

Stol på din mavefornemmelse. Har du en forkærlighed for et bestemt sommerhusområde, hvor du ikke kan finde det rigtige sommerhus, så slå koldt vand i blodet og vent med at investere. Sommerhuse i disse områder er en langtidsinvestering, som ikke nødvendigvis er til at komme af med, når dit drømme sommerhus dukker op.

Tag en snak med din bank, før du begynder at kigge efter sommerhuse, så du har et overblik over din økonomi og ved, hvor meget du kan købe for, samt hvor meget du har råd til at renovere for, hvis det er nødvendigt.

Kontakt derudover en boligadvokat, så du har mulighed for at handle hurtigt, hvis du skulle støde på det rette hus. En boligadvokat kan vejlede dig undervejs i processen, samt sørge for, at købsaftale er i orden. Det er især vigtigt, hvis du er førstegangskøber, og endnu ikke har været igennem proceduren før.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *