Tag på fantastisk vandreferie i Syddanmark

Sydfyn og Det Sydfynske Øhav er et af de bedste steder i Danmark at tage på vandreferie. Området byder på naturskønne omgivelser i særklasse, flotte herregårde og hyggelige landsbyer. En særlig vandrerute kaldet Øhavs stien er 220 km lang og tager vandreren omkring på blandt andet Sydfyn, Langeland og Ærø. Inden du bevæger dig ud på en længere vandreferie, skal du dog have forberedt turen, og her er især fodtøjet vigtigt. Vandrestøvler og sandaler skal vælges med omhu til en vandreferie.

Aktiv og afstressende

En vandreferie er en ideel ferieform. Vandreferien har den fordel, at du bevæger dig og forbedrer din fysiske form under ferien. Desuden er en vandreferie utroligt afstressende, så du også forbedrer din mentale form, mens du er på ferie. Det er faktisk langt mere afstressende at vandre omkring i vandrestøvler i smuk natur, end det er at hænge i baren ved swimmingpoolen på Costa del Sol. Endelig er en vandreferie også en ret billig måde at holde ferie på.

Vælg vandrestøvler med omhu

Vandrestøvler er en af de ting, der bare skal være i orden, inden du tager på vandreferie. Sørg for at købe vandrestøvler af god kvalitet og giv dig tid til at vælge. Vandrestøvler skal være solide og samtidig både vandtætte og lette. Desuden skal vandrestøvlerne passe perfekt til dine fødder, hvilket vil sige, at der skal være plads til tæerne, men at vandrestøvlerne ikke må være for store. Det er vigtigt, at dine fødder ikke kan bevæge sig inde i vandrestøvlen, støvlen skal sidde helt fast på foden.

Medbring sandaler

Foruden de rigtige vandrestøvler er det en rigtig god ide at medbringe sandaler på en vandreferie. Sagen er, at dine fødder efter en lang vandredag trænger til noget luft. Når du er ankommet til campingpladsen eller hotellet, eller hvor du nu skal overnatte, er det en lise at få vandrestøvlerne af og i stedet tage et par sandaler på. Du vil da være klar til at spadsere mere let omkring, uden rygsæk, i nærområdet, måske for at gå ud at spise aftensmad, eller for at slentre en aftentur langs stranden.

Den gode vandrehistorie

Vandreferie i Syddanmark er en oplevelse først og fremmest af landskabet, men det er samtidig en perfekt blanding af sport og meditation. Du vil komme frisk, fit, solbrændt og afslappet hjem fra din vandreferie. Og du vil have nogle gode vandrehistorier at fortælle.

Læs mere om vandreture, gode råd mm. her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *