Sommerhusferie ved vestkysten eller hytteferie i Sverige?

Både danskerne er svenskerne er glade for at holde ferie i den skønne natur. I Danmark er vi store tilhængere af sommerhusferier og i Sverige er det tilsvarende begreb ’Hytteferie’ den mest udprægede ferieform. Men hvad er egentlig forskellen på en dansk og en svensk sommerhus- eller hytteferie. Vi giver tre bud her.

1: Danmark: Sommerhuse langs den jyske vestkyst er et hit

I Danmark er den jyske vestkyst den mest populære destination for danske sommerhusgæster. I region Syddanmark ligger to af de ti mest populære destinationer i form af Fanø og Rømø der i de sidste år har tiltrukket sig rekordmange gæster. I det syddanske kan man derfor opleve det helt unikke vadehav hvor vandet hæver og sænker sig markant hver sjette time. Derudover giver de danske strande rig mulighed for at bade og nyde solen – når den vel at mærke er der.

2: Sverige: Hytteferie i de svenske skove eller aktiv skiferie

I modsætning til i Danmark hvor de fleste sommerhuse ligger langs kysten så befinder et lille flertal af de svenske hytter sig henholdsvis i skovområder og tæt ved skisportssteder. Dette betyder derfor at der i modsætning til Danmark ikke er de samme muligheder for at bade men til gengæld er der masser af mulighed for at gå på jagt i de svenske skole hvor man kan være heldig at støde på en elg. Hvis man har endnu mere mod på en aktiv ferie kan man vælge at pakke skiene og tage op i bjergene hvor der i nogle egne af Sverige har sne hele året. Hvis du leder efter et godt tilbud på svenske hytter kan du finde det på denne side.

3: Priser og transport

Når det kommer til såvel transportomkostninger og forbrugerpriser er priserne i både Danmark og Sverige meget ens hvilket betyder at man under normale omstændigheder ikke sparer det store ved enten at blive hjemme eller ved at krydse grænsen. Til gengæld er øllene lettere tilgængelige herhjemme end i Sverige.

Så hvis du ikke helt kan beslutte dig for om du skal holde din næste ferie i det syddanske eller om du skal krydse Øresund så må vores anbefaling være at hvis du gerne vil have en aktiv ferie så er Sverige nok det bedste bud, men hvis du i stedet fortrækker at læne dig tilbage på stranden med en kold øl i hånden, så er Syddanmark nok det bedste valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *