Derfor skal du bo i Syddanmark

Danmark er dejlig – næsten uanset hvor, man vælger at slå sig ned. Hver sin egn har hver sine karakteristika og sjæl, hvilket man først finder ud af, når man spendere lidt tid på egnen. Syddanmark består både af Fyn, øerne og Sydjylland. Det er relative store og forskellige områder, men skal man komme med nogle argumenter for, hvorfor du skal enten flytte eller tage på ferie i dejlige Syddanmark, kommer de her:

Lave boligpriser

Mens boligpriser stiger i det meste af Danmark, er der områder i det såkaldte ”yderkants” Danmark”, hvor priserne er faldet markant, samt hvor du sagtens kan blive boligejer uden at være stavnsbundet til en gæld de næste 25 år. Det er der efterhånden mange, der har fået øjnene op for, hvorfor der begynder at danne sig små udflyttersamfund, udenfor byerne, hvor unge familier flytter til for at få græs under fødderne og indånde frisk luft.

Billige rejser

I Syddanmark ligger Danmarks anden største lufthavn – Billund Lufthavn. Her finder du afgange til de samme destinationer som fra Kastrup, men faktisk kan du komme endnu billigere afsted på flyrejse fra Billund end fra Kastrup. Sammenligner du eksempelvis flybilletter til Malaga, så er der en prisforskel på 25% mellem billetter fra de to lufthavne. Det kan spare dig for mange feriekroner, som du sikkert sagtens kan bruge andetsteds.

Tager du med tog eller bus igennem Europa, er der også en økonomiske forskel på billetten, da du i Syddanmark er tættere på Tyskland og resten af Europa.

Fantastisk natur

Mange af H.C. Andersens eventyr beskriver en natur omkring hans fødeegn Odense på Fyn, hvor man får indtrykket af et landskab, der sagtens kan hamle op med resten af verdens smukke natur. Fyn og det fynske ø-hav indbyder til naturoplevelser –  om end det skal være den 175 km lange Camønoen – Møns svar på Caminoen. Eller det skal være shelters langs med det fynske ø-hav, det brusende Vesterhav eller det flade marskland. Der er mange muligheder.

Grænsehandel

Selvom det nok ikke er en gyldig grund til ligefrem at holde ferien eller bosætte sig omkring Sydjylland, så tæller de billige øl, nødder, madvarer,  slik og sodavand bestemt med i regnskabet.

Central placering

Syddanmark er desuden centralt placeret i forhold til resten af Danmark – det gør det nemt både at komme til Sjælland og resten af Jylland. Syddanmark er en bred betegnelse, der dækker både det sydlige Jylland, med en grænse ved Varde, Billund og Vejle, samt hele Fyn og alle øerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *