Mikrobryggerierne blomstrer i Syddanmark

Er du på ferie i Frankrig eller Italien er det oplagt at tage på besøg og til vinsmagninger på landenes mange hyggelige vingårde. Danmark kan dog også være med for indenfor de sidste 10 år, er det skudt op med mikrobryggerier især med speciale i øl.

Og danskerne såvel som udlandet har taget rigtig godt imod det. Det falder godt ind i tankegangen, som også Ny Nordisk Mad trenden er en del af, hvor råvarerne og produktionen skal være lokale og af gode råvarer. Kvalitet frem for kvantitet. Det spiller en væsentlig rolle, at forbrugerne ved, at øllens tilblivelse sker under ordentlige og kontrollerbare forhold i Danmark eller i Norden.

Særligt i Syddanmark finder du mange mindre bryggerier. De tilbyder rundvisninger, ølsmagninger og laver arrangementer. Det er en spændende måde at komme ud og besøge de mindre danske landsbyer på, samtidig med at man lærer om lokalhistorien, som bryggerierne ofte er en stor del af, og smager på den lokal øl. Det er måske ligefrem nemmere at slæbe gemalen med på sightseeing i området, hvis der er lovning om et visit på det lokale ølbryggeri.

Her er 3 bud på spændende ølbryggerier, der klart er et besøg værd:

Bryggeriet Refsvindinge

Bryggeriet Refsvindinge ligger i Ørbæk på Fyn og har eksisteret siden 1886. På trods af sin størrelse er Bryggeriet Refsvindinge måske det mest kendte af mikrobryggerierne på Fyn, særligt grundet store øl-successer såsom Ale no. 16, Mors Stout og HP Bock, der er sællerter ikke bare på Fyn, men også i resten af Danmark og udlandet.

Ølgod Bryghus

Ølgod bryghus er et nyere bryghus fra 2006. Det ligger i byens gamle nyrestaurerede elværk fra 1908, som også fungerer som bar. Her sælges størstedelen af Bryggeriets produktion. Alt produktionen foregår inde i bygningen, hvor man har kig til det store brygværk, når man sidder og nyder en øl eller en bid mad.

Steensbogaard Bryghus

Bryghuset ligger i Pederstrup og er et familieejet bryghus, hvor der produceres mere end 1o forskellige smagsvarianter af øllen. På bryggeriet kan du få en rundvisning, men skal du smage på varerne, skal du ud på en af de nærliggende restauranter, som bryggeriet er storleverandør til.

Destilleriet Fary Lochan

Er du mere til Spiritus, ligger der et lille whiskydestilleri, Fary Lochan, i Give ved Vejle. Destilleriet laver desuden snapse, vin og likør. Destilleriet blev startet af Jens-Erik Jørgensen tilbage i 2009 på baggrund af en drøm og en passion om at skabe et unikt whiskydestilleri – således så gjort. Fary Lochan sælger i dag 14.000 flasker årligt. Her er der mulighed for rundvisning og samtidig at få en smagsprøve på varerne. Du kan også købe fine gaveæsker med destilleriets produkter, der ikke forhandles mange steder i Danmark. Dog har du mulighed for at købe dem online her, hvis du efterfølgende har fået smag for varerne.

bryggerier.dk kan du  finde den samlede oversigt over mikrobryggerier i Danmark.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *