Øhop i det Syddanske

Det er ikke kun på de græske øer at du kan have glæde af øhop – det kan du også i Danmarks egen baghave. Der findes hundredvis af øer at besøge i det danske. Øerne omkring Fyn, Lolland og Falster er ideelle til øhop. Jeg giver dig et forslag til en rute, samt forslag til hvad du kan opleve de forskellige steder.

 

De små øer i det Syddanske har i gennemsnit over 200 solskinstimer mere end landsgennemsnittet. Derfor må jeg anbefale en tur om sommeren, hvor den smukke natur ligeledes viser sig fra sin bedste side. Derudover er det også om sommeren at der er flest og de sjoveste aktiviteter at finde rundt omkring på de små øer.

Er du klar til lyse nætter i Danmark? Jeg vil anbefale at tage turen og øhopningen gennem det syddanske øhav på ryggen af en jernhest. Pak en rygsæk, eller eventuelt cykeltasker, med et telt og det mest nødvendige. En anden god ide at have med er en ordentlig computertaske til damen, således at computeren overlever turen og der undervejs kan lægges flotte billeder op!

 

Døllefjelde Musse Marked

Det er ikke kun navnet på byen der hiver opad i mundvigene, selve markedet vil med garanti også! Døllefjelde Musse Marked er et af Danmarks største kræmmermarkeder, som udvikler sig til en stor fest om aftenen. Ud over at du kan gøre en god handel om dagen, kan du også se frem til gode musikoplevelser om aftenen. Døllefjelde Musse Marked har nemlig tradition for at hive både de bedste danske kunstnere ind, men også kunstnere, som har imponeret i resten af verden.

 

Fejøs æbler

Fejø kan nås med færgen fra Kragenæs og sejlturen tager ca. 15 min. På Fejø er en god aktivitet at cykle ud til en af de mange frugt- og i særdeleshed æbleplantager, som dominerer øen. Fejø brander sig selv for, at øren producerer det bedste frugt i Danmark.

Fejøboerne forklarer selv den gode produktion ved klimaet på øen. De mange solskinstimer, et mildt forår uden nattefrost og refleksionerne fra havet i baghaven giver de bedste æbler i Danmark. På de mange plantager er der desuden ofte selvpluk, hvorfor du/I kan plukke morgenmaden eller frokosten direkte fra kilden.

 

Femø

Femø kan ligeledes nås fra Kragenæs med færgen. På Femø venter de store naturoplevelser, som er formet af vind og vejr, men især istidens smeltevand. Dette er øen du skal tage til, hvis du ønsker total afstresning og velvære i den rå og smukke natur.

Mulighederne er mange på Femø – her finder du masser af aktiviteter! Femø byder på diverse stisystemer, som er gode at udforske på cykel, fiskeri, badning og surfing eller paddleboards. Desuden er der flere af de såkaldte shelters at finde på Femø, således at du kan sove tæt med naturen og grille din selvfangede fisk på bål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *