Oplev unik Danmarkshistorie i skønne Sydjylland

Danmark er meget mere end København, Århus, Skagen og H.C. Andersens fødehjem. Der er ganske vist en tendens til, at det er disse steder folk tænker på, når snakken går på turisme i Danmark. Det er dog synd og skam, for Danmark byder på meget mere end disse lokationer, hvis man bare gider lede lidt efter det.

Tag til det smukke Sydjylland, hvor historien for alvor slår sine folder, med enestående gamle byer og historiske seværdigheder, som man ikke finder mage til andre steder i landet.

 

Forholdet til naboen mod syd

Det er især det danske forhold til Tyskland, man kan mærke, når man opholder sig i den sydlige del af Danmark. Hvis man holder af det historiske, så bør man uden tvivl besøge Dannevirke og Dybbøl, hvor danske soldater for over 100 år siden kæmpede en håbløs kamp mod Prøjserne.

Vil du opleve endnu ældre historie så tag til Ribe, der er en af de smukkeste gamle byer hele landet. Domkirken er en seværdighed, som man stadig valfarter til den dag i dag, for det er en enestående bygning med en rig historie.

Hvis man gerne vil shoppe lidt, så kan man med fordel køre et smut til Tyskland og handle ved de mange grænsebutikker. Sydjylland byder på lidt af hvert for de interesserede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *