Tag på ferie i Sønderjylland og spar penge på feriebudgettet

Vi mennesker er nogle vanedyr, og ofte kan vi godt lide at gøre, som vi plejer. Så hører du til dem, der booker ferie det præcis samme sted som sidste år, hvad enten det er i Danmark eller udlandet, så er du bestemt ikke alene. Dog er der så meget andet at se, så hvad med at prøve en ny destination dette år? Specielt hvis du er på jagt efter en billig sommerferie, kan det være en god ide at søge udenfor de allermest populære sommerhusområder, hvor efterspørgslen er høj.

Når det kommer til feriedestinationer i Danmark, så er det et nogenlunde ensartet billede, der viser sig hvert år i forhold til danskernes foretrukne sommerhusdestinationer. Nordjylland og Midtjylland er som regel topscorer. Derimod ligger både syd- og Midtsjælland samt Syd Danmark i bunden.

Så vil du gerne på ferie uden at skulle ud og låne ekstra penge til feriebudgettet, så kan det være en ide at se sig om efter noget i Syddanmark. Og hvad med at starte med Tønder i Sønderjylland?

Her har vi samlet en lille guide til seværdigheder i og omkring Tønder:

Mærk historiens vingesus i Tønder

Tønder er nok ikke den by, du kender mest til – måske du tænker på deres meget udtalte Sønderjyske accent eller et sønderjysk kagebord, men Tønder og omegn er faktisk et historisk centrum i Danmark grundet de mange historiske begivenheder under de to verdenskrige. Her kommer vi med et par forslag til, hvad du skal/kan se og opleve på din ferie:

Tag på strandtur på Rømø

Rømø er noget helt særligt, og du kan køre hele vejen derover og parkere bilen på stranden. Så bliver det ikke lettere. Især om sommeren er Rømø et attraktivt turistområde, og her finder du også mange sommerhusområder og campingpladser, hvis du vil overnatte.

Af andre seværdigheder på Rømø kan nævnes en gåtur i Nationalpark Vadehavet, et kig indenfor i den historiske Kommandørgård, eller et smut forbi Rømø Havn, hvor der kan nydes en is.

Møgeltønder

Er du omkring Tønder, bør du lægge vejen forbi Møgeltønder, hvor du blandt andet finder Schackenborg Slot og den fine slotshave, hvor du kan få guidede ture. Byens gamle bydel er desuden hyggelig med brostensbelagte gader, gamle stråtækte bindingsværkhuse og små cafeer. Du kan derfor fint bruge et par timer på at slentre rundt i gaderne. Besøg også Møgeltønder kirke, hvor blandt andet Prins Joackim og Prinsesse Marie blev gift.

Oplev ægte Sønderjysk kageborg

Det sønderjyske kagebord er kendt landet over, og er næsten et must, hvis du kommer på disse kanter. Traditionen opstod, da Sønderjylland i 1870’erne var under tysk herredømme, og sønderjyderne kun i begrænset omfang måtte mødes og ”være danske”. Her var det forbudt at samles og drikke alkohol, så i stedet lavede man traditionen med at samles om kage og kaffe.

På Gram slot kan du hver søndag kl:14 smage det ægte Sønderjyske kagebord bestående af 7 bløde, 7 hårde og 7 tørre kager, som sammen med økologisk kaffe kan indtages ad libitum for en fast pris på 150 kr.

 Besøg Dybbøl mølle og Højer sluse

Dybbøl Mølle har gennem tiden været centrum for voldsomme kampe både i 1848-49 og igen i 1864, hvor de slesvigske krige hærgede. Begge gange blev møllen ødelagt og efterfølgende genopført. I dag er Dybbøl Mølle symbol på dansk udholdenhed og modstand.

Møllen har tilknyttet et spændende museum, hvor du kan få mere af vide om den og den spændende samtidshistorie.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *