Tag på festival og sightseeing i Tønder

Den danske sommer har bestemt ikke vist sig fra sin smukke, varme eller solrige side denne sommer. Det er i den grad gået udover det musikglade Danmark og de mange musikalske begivenheder, der har fundet sted henover sommer. Roskilde Festival oplevede således skybrud og torden, hvilket gjorde det hele til en våd oplevelse. Også De grønne koncerter, der turnerede henover Danmark i Juli måned oplevede markant færre gæster på grund af regn og dårligt vejr. Senest har regnvejret lagt en dæmper på Skanderborg Festivallen, der ellers for det meste oplever godt vejr, fordi den er placeret i starten af August. Konklusion: en våd, kold og trist sommer!

Men sidder du stadigvæk og hungrer efter en musikoplevelse i særklasse, kolde fadøl og sommersol, så har du muligheden endnu, når Tønder Festivalen blænder op for sin 42.gang d. 25/8-2016 med 4 dage fulde af god musik og høj stemning.

Har du ikke været på Tønder Festival før, og er det dit måske første visit til Tønder, så har vi lavet en lille mini-guide til, hvordan din weekend bør forløbe, så du både oplever musik og by:

Fredag eftermiddag:

Ankomst til Tønder – indtjekning på Hotel Tønderhus.

Hotellet er fra 1943 og er en smuk firlænget bygning, i centrum af Tønder, der blev tegnet af arkitekt; professor Kaj Gottlob. Hotellet blev indviet som forsamlingshus på Tønders 700 års fødselsdag, og har desuden huset et populært værtshus. Hotellet ligger centralt i Tønder, og det udgør derfor en bekvem placering for at se sig omkring i byen.

Har du tid, bør du tage et smut forbi Museum Sønderjylland, som ligger i den sydlige ende af Tønder, hvor du kan få et bedre indblik i Sønderjyllands historie. Museet er bygget i det gamle slot, Tøndershus, og er dateret helt tilbage til 1750’erne. I tillæg til museet kan du, i et tilstødende vandtårn, se en møbeludstillings af bysbarnet, Hans J. Wegner.

Når sulten melder sig, kan du på hungry’s app finde et sted at købe take away, der passer til din smag. Nyd maden på Højer sluse med udsigt over vadehavet, græssende får og solnedgangen.

Lørdag:

Efter en god nattesøvn og en overdådig morgensmadbuffet, kan du nå en tur forbi Møgeltønder og Schackenborg slot, hvor du kan nyde en gåtur i slotshaven og en kop kaffe på slotskroen. Slottet stammer tilbage til 1434, men allerede før det, lå der en gammel middelalderborg, der blev revet ned. Senest har Prins Joachim og prinsesse Marie boet på slottet, men i 2014 solgte Prins Joachin slottet videre til en fond, der nu står for driften.

Herefter går turen tilbage til Tønder, hvor du enten kan rive teltpælene op og flytte på den tilhørende festivalcampingplads, eller fortsætte det mere komfortable liv på slotskroen.

Af musikoplevelser på året festival kan vi anbefale dig at opleve:

The Avett Brothers(USA)

Del Barber (CAN)

Caitlin Canty & Jeffrey Foucault (USA)

Rosanne Cash (USA)

A.J. Croce (USA)

Anderson East (USA)

Fortunate Ones (CAN)

Mary Gauthier (USA)

Jason Isbell (USA)

Jonah Blacksmith (DK)

The Steel Wheels (USA)

Læs mere om Tønder festival her (http://tf.dk/)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *